Khora

Gå på opdagelse i din lågekalender med Augmented Reality (AR)

Når man hver dag åbner sin lågekalender eller besøger vores hjemmeside, kan man med vores App, Videns Port, scanne det billede, der gemmer sig bag dagens låge. Det er en teknologi der kaldes for billedgenkendelse og erstatter de QR koder vi kender.

Med billedgenkendelsen kan kameraet i din app registrere billederne og udløse en digital ”levende” oplevelse ovenpå dagens låge.

Hvad er Augmented Reality?

Augmented reality (AR) er en interaktiv 3D-oplevelse, der kombinerer en visning af den virkelige verden med computergenererede elementer. Teknologien kender du måske lidt fra begrebet Virtual Reality (VR) som er de her briller man tager på hovedet og så er man omsluttet af et digitalt univers. Med VR kan man blive transporteret til andre verdner eller steder man ikke normalt ville kunne besøge. Det kunne f.eks. være man var på månen eller under havets overflade i VR. AR adskiller sig fra VR ved at man med AR lægger det digitale univers ovenpå sin virkelige verden med en Smartphone eller en IPad.

image description
Hvordan laver man Augmented Reality?

Produktionshuset Khora har arbejdet på at lave app’en Videns Port hvor de har udviklet Augmented Reality universet til lågekalenderen, indstikket du finder sammen med lågekalenderen og Rejsen til Planet 9 spillet (som du vil høre mere om i december). Khora er et produktionshus med 3D animatorer og programmører som arbejder med at udvikle verdner i AR og VR. De har udviklet et digitalt univers med både lyde, interaktioner og animationer i programmet Unity der også bruges til at lave mange af de computerspil du kender.

Hvad gør du for at se AR på din lågekalender:

Først og fremmest skal du downloade app’en Viden’s port som du finder i App Store eller på Google Play.

Du kan se AR frem til den dag i december vi er kommet til. Du kan altså ikke åbne forud i din lågekalender og se længere frem i tiden. Men du kan godt se AR oplevelser tilbage i tiden.

Når du har fundet dagens låge og åbnet den, skal du åbne ”Den levende Julekalender” i Viden’s Port App’en, godkender at app’en må bruge telefon eller IPad kameraet og vente til sikkerhedsinformationerne er færdige. Du holder nu kameraet ud foran den låge du vil se og wupti så bliver billedet levende!

Hvis du trykker på ikonet i bunden af billedet, bliver du ført videre til Universet Udenom og dagens Videnskabskalender-film. Men du skal have lov af en voksen.

Når man køber lågekalenderen, vil der være et Universet Udenom Kometernes jul indstik med sjove facts om naturvidenskab, opgaver man kan løse og en flot plakat med solsystemet. Hvis man scanner solsystemet vil planeternes også komme til live - prøv det af!

Khora designer

På kontoret hos Khora

Om Khora

Khora er et prisvindende Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) produktionsstudie i København, der skaber banebrydende indhold med teknologierne AR og VR. De seneste fem år har Khora produceret mere end 300 VR/AR projekter og er førende i at skabe universer og historier med disse fordybende teknologier. Du kan se mere om Khora og deres arbejde på www.khora.com

Teamet fra Khora som har udviklet app'en Videns Port:
360-videoproduktion: Christopher Schnoor, Steve Harwood
CG og animation: Casper Arp Knudsen, Christopher Carlsen, Emma Pi Larsen, Pia Hansen
Game lead: Mathias Dam Arvanaghi
Historie: Katrine Konyher
Lyddesign: Anders Bjørn Rørbæk Pedersen
Programmering: Anders Bjørn Rørbæk Pedersen, Andreas Ryge, Christopher Carlsen,
Mathias Dam Arvanaghi
Projektledelse: Peter Fisher, Katrine Konyher
Stemmeskuespil: Mathias Dam Arvanaghi
Spildesign: Anders Bjørn Rørbæk Pedersen, Andreas Ryge, Casper Arp Knudsen,
Christopher Carlsen, Katrine Konyher, Mathias Dam Arvanaghi, Peter Fisher, Pia Hansen
Lågekalender ide og udvikling: Emma Pi Larsen