Experimentarium

På Experimentarium bliver hjerne, hjerte og krop udfordret, og i fællesskab undersøger og oplever vi det forunderlige, stiller alverdens spørgsmål og ræsonnerer os frem via leg og eksperimenter. Hver gang, du møder Experimentarium, vil du få nye oplevelser fra hele vores evigt foranderlige klode. Du sætter alle dine sanser i spil – og meget gerne sammen med andre. Det er nødvendigt at røre ved, afprøve og sætte fedtfingre på alt det grundstof, du kan komme i nærheden af. Experimentarium er kort sagt en ’naturvidenskabelig fremtidsinstallation’ i verdensklasse. Et eksperiment i eksperimenter, som belønner med aha- oplevelser for alle sanser.

Klimatopia - De rejsende fra fremtiden 
14. okt. 2021 – 8. aug. 2022 
Tre piger fra fremtiden er ved et uheld crashet i nutiden i deres tidskupler. Pigerne, Midori, Kiiro og Aka, kommer fra tre forskellige udgaver af jorden 100 år ude i fremtiden. 
 
I udstillingen Klimatopia skal I hjælpe de tre tidsrejsende tilbage til fremtiden.  
Men I kan kun sende dem til én af de tre fremtidsverdener – så hvilken fremtidsverden skal det være? Svaret afhænger af de valg, som I tager i hverdagen – og i udstillingen: Den mad I spiser, den transport I benytter, den el og varme I bruger og de ting I køber. 
image description

Julerød Bageby

12. nov. 2021 – 2. jan. 2022 Oplev peberkagebyen Julerød Bageby skyde op i et stemningsfyldt julelandskab på Experimentarium. Bag og byg jeres egen peberkagebygning derhjemme og vær med til at skabe den voksende by. Slip fantasien løs og byg noget vildt. Byg en bro, et højhus, en svømmehal – eller måske en juleudgave af pyramiderne i Giza? Mulighederne er uendelige. Experimentarium kvitterer med en gratis børnefribillet for hver indleveret peberkagebygning. Micki Cheng, kendt fra Den store bagedyst, er dommer i konkurrencen, hvor Julerød Bagebys bedst konstruerede bygningsværk kåres. Vinderen får en VIP-dag dag for 25 venner på Experimentarium.